Başkentray metro hatları ile entegre olacak


Başkentray metro hatları ile entegre olacak

Başkentray Projesi’nin Ankara şehir içindeki mevcut raylı sistemlerle entegrasyonu sağlanacak. Keçiören metrosu ile Ankara Gar’da, Batıkent metrosu ile Yenişehir İstasyonu’nda, Ankaray’la ise Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarından bağlantı yapılacak. Kayaş-Sincan arasında metro standardında banliyö işletmeciliğinin inşa edilmesi ile birlikte nüfus açısından giderek büyüyen ve gelişen şehrin batı bölgesindeki yolcuların Ankara Gar’a gelmeden YHT’ye inip binmelerinin sağlanması amacıyla Emirler’de modern bir gar inşa edilecek.

Yeni yapılacak garda yolcu hizmetlerinin yerine getirileceği mekanlar ile birlikte alışveriş yerleri de bulunacak. Banliyö hattı, transit demiryolu trafiğinden ayrılarak zaman, işletme ve kullanıcı açısından daha fonksiyonel, yüksek standartlı, konforlu, güvenli ve tercih edilir bir ulaşım türü haline getirilecek. Kurulacak sinyal sistemi ile 2,5 dakikada bir banliyö treni işletilebilecek. Başkentray Projesinin Ankara-Sincan kesiminin 15 ay, Ankara-Kayaş kesiminin 18 ayda bitirilmesi planlanıyordu.

başkentray

Kaynak : emlak.haber7.com

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.