Bakan Yıldırım: 3 havalimanı çiçek gibi bir iştir


Bakan Yıldırım: 3 havalimanı çiçek gibi bir iştir
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanı projesinin Türkiye’nin saygınlığını arttırdığına dikkat çekti. Bakan Yıldırım, “Proje çok konuşulduğu için müteahhitlerde birbirine bakıyor, ‘Başka bir şey mi var?’ diye. Hayır yok. Çünkü bu iş çiçek gibi bir iştir.” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kuruluşunun 80. yılını kutluyor. Bu kapsamda Ankara DHMİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği kutlama törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Müsteşar Habib Soluk, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Demir Yolları Düzenleme Genel Müdürü Erol Çıtak, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve DHMİ çalışanları katıldı.

Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, 3. hava limanı ile ilgili kuşku uyandırmaya çalışanlara cevap verdi. 3. hava limanı sözleşmesine de atıfta bulunan Yıldırım, DHMİ çalışanlarının bugünlerde bu ihale münasebetiyle havasından geçilemediğini anlattı! İhalenin büyük bir başarı örneği olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şu ana kadar yaptıkları tüm projelerin bu ihalenin gölgesinde kaldığını söyledi. İhalenin dünya nezdinde konuşulduğunu da ifade eden Yıldırım, “Proje çok konuşulduğu için müteahitlerde birbirine bakıyor, ‘başka bir şey mi var’ diye. Hayır yok. Bu iş çiçek gibi bir iştir. O çukuru dolduracaksınız, bize 60 katrilyon para vereceksiniz ve 25 sene sonra da hava limanımızı geri vereceksiniz. Gayet adil bir iş.” dedi.

Yıldırım, ihalenin yapılmasının bile Türkiye’ye çok şey kazandırdığını belirterek, “Kim yaparsa yapsın, proje ile ilgili yapılan her şey bizim hanemize yazılıyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da yeni hava limanı yapıldıktan sonra harcanan paraların bozuk para durumuna düşeceğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu iş artık bırakın Bakanlık’ta, Devlet Hava Meydanları’nda konuşulmasını Avrupa’da ve dünyada konuşuluyor. Bu ne biçim iştir diye herkes birbirine soruyor. Müteahhitler de birbirine bakıp, onlar da acaba bu işte bilmediğimiz bir iş mi var diye merak ediyor. Ama hiç merak etmeyin, bu işte hiçbir yanlış iş yok. Bu iş çiçek gibi bir iş. O çukuru dolduracaksınız, ondan sonra dünyanın en büyük havalimanından bilgi alacaksınız, bize 60 katrilyon para vereceksiniz, 25 sene sonra da havalimanımızı geri vereceksiniz. Gayet adil bir iş. Herkesin işine yarayan bir iş.”

Orhan Birdal ise konuşmasında, havacılık alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde İç Hat Yolcu Trafiği’nin toplam trafikteki payının yüzde 26,6 düzeyinden yüzde 49,4’e çıktığını belirtti. Birdal, dış hat yolcu trafiğinin ise her yıl ortalama yüzde 12 civarında büyüdüğünü, yolcu trafiğinde yüzde 16 büyümenin yaşandığını da sözlerine ekledi.

bakan-yildirim-3-havalimani-cicek-gibi-istir

Kaynak : www.medya73.com

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.